HästSport by Skönabäck

Om HästSportanläggningen 

Skönabäcks anläggning är helt unik i sitt slag och här möts hästentusiaster och företagare inom hästsport varje dag året runt! Vi erbjuder en modern anläggning i härlig miljö och med den bästa servicen. 

Hästsportanläggningen på Skönabäck är välanpassad för hopp -, dressyr - och travhästar. Vi har idag flera professionella ryttare och travtränare som hyresgäster. På Skönabäck har du som hyresgäst bästa förutsättningar och möjligheter att utveckla din verksamhet. 

Hästsportanläggningen erbjuder ett isolerat ridhus och i anslutning till detta en utebana, båda med bästa fibersandunderlag. Utöver det finns på anläggningen ytterligare en ridbana inramad med vitt A-staket och OTTO-ReiTex-underlag. En välmarkerad infart leder från väg 102 till en stor parkering i direkt anslutning till ridhuset.

På anläggningen finns 80 hästboxar för uthyrning, fyra stycken lösdrifter med plats för 2 hästar vardera samt Skånes största HästRehab för träning och rehabilitering. 

HästSport by Skönabäck anordnar regelbundet:

  • Events, Clinics, Kurser & Föreläsningar
  • Pay & Jump, Pay & Ride
  • Öppen Bana

Hopp- och dressyrtävlingar arrangeras också på anläggningen av utomstående ridklubbar.


Träningsmöjligheter

Isolerat ridhus 24×72 m, med fibersandunderlag
2007 byggdes Skönabäcks isolerade ridhus. Ridhuset har ett vackert glasparti på ena kortsidan med stort ljusinsläpp och en cafeteria med stora fönster på insidan så att man kan sitta och fika eller äta lunch samtidigt som man följer träningen som pågår inne i ridhuset. I ridhusbyggnaden finns toalett och dusch. Vår hinderpark är stor och vi tillhandahåller allt som en hoppryttare kan tänkas behöva för att träna sina hästar. Dressyrstaket på 60×20 m finns för programträning.

Ridhusunderlaget är högkvalitativt och består av sand blandat med fiber. Under sanden ligger specialtillverkade gummimattor som ser till att materialet alltid ligger på plats. Underlaget sköts av vår personal med kontinuerlig harvning och vattning. Vårt mål är att alltid erbjuda bästa möjliga underlag att rida på.

Ridbana 30×75 m, med fibersandunderlag
I en naturskön miljö precis i anslutning till ridhuset finns vår uteridbana. Den har samma fina fibersandunderlag som ridhuset och banan är inramad av ett gediget brunt trästaket, med ett domartorn längs ena långsidan.

Ridbana 20×40 m, med OTTO-ReiTex-underlag
I utkanten av stallområdet finns en ridbana inramad med ett vitt A staket med det frosttåliga OTTO-ReiTex-materialet. Denna bana används till unghäst- och dressyrträning.

Rakbana för trav
Vår rakbana där travhästarna tränas stod färdig 2013 och är nästan en kilometer lång. Den används för "snabbjobb", vilket innebär att travhästarna kan köras där på max fart. Den höga farten tillsammans med max uttag av hästens kapacitet gör att banan måste hållas i perfekt skick med ett slätt och lagom hårt underlag.

Djupsandbana
Vi tillhandahåller en sandbana på 600 meter. Den djupa sanden som banan är uppbyggd av gör att det går tungt för hästen och ger en bra konditionsträning och styrketräning.

Rid-/Körslinga
På Skönabäck finns också en lite längre slinga i skogen på ca en halvmil, perfekt för träning i skritt, trav eller galopp både ridandes eller med sulky. Slingan har ett tjockt lager grus för att våra ryttare och travtränare ska kunna ligga i ett högt tempo och konditionsträna sina hästar.

Ridslingor
Förutom alla träningsbanor nämnda ovan så har vi dessutom en mängd fina ridslingor ute i skog och mark med en natur som är få förunnat att ha tillgång till runt knuten på stallarna!

OBS!
Skogsslinga, rakbana och sandbana på västra sidan om väg 102 får bara nyttjas av våra hyresgäster. En ridslinga på östra sidan i terräng om ca 5 km har preparerats och är nu öppen för våra hyresgäster samt alla med giltigt ridhuskort på anläggningen. All annan ridning är förbjuden, såvida detta inte avtalats med hästansvarig.


Träna hoppning och dressyr för tränare på Skönabäck

Vårt ridhus/ridbana finns tillgängliga för tränarledda ridlektioner.

Vill du som tränare boka tider så hör av dig till Larissa Tandari på 0704 010 020 alt larissa.tandari@skonaback.se.
För att som ryttare/elev vara med på träningar skall du antingen ha ett ridhuskort som berättigar till nyttjande av ridhus och ridbanor eller göra upp med din tränare om att betala per gång.

För anmälan till träning, samt förfrågningar om träning, priser och tider, - kontakta respektive tränare enligt listan nedan.

Dressyrträning

Måndagar
Tränare: Anita Roslund
Kontakt/Anmälan: 070-634 70 65

Hoppträning

Tisdagar - jämna veckor
Tränare: Ann-Sofie Oscarsson Hellsing
Kontakt/Anmälan: 070-951 87 55

ANN-SOFIE ÄR I DAGSLÄGET FULLBOKAD!

Onsdagar
Tränare: Andrea Persson
Kontakt/Anmälan: 073-568 87 60

Torsdagar
Tränare: Annie Lienau
Kontakt/Anmälan: 070-454 51 66

kalendern här på hemsidan; hittar du all info om kommande träningar, kurser, Clinics mm.


Avgifter

Hyra stall på Skönabäck:
Skönabäcks hästsportanläggning har 80 boxplatser som hyrs ut till hästverksamheter. 
Pris boxplats inkl sadelkammare, spolspilta, hage, anläggningsservice och nyttjande av träningsbanor: 2 700 kr + moms per box och månad. Hö och halm tillkommer. (Skötsel av hästar ingår ej.)

OBS! Skönabäck hyr huvudsakligen ut boxar/stall till professionella verksamheter. 

Anläggningskort
Våra hyresgäster har företräde till alla våra träningsbanor. Vi erbjuder ett begränsat antal ridhuskort per säsong. Ridhuskort ger dig rätt att nyttja ridhuset och ridbanan utanför ridhuset. Anläggningsreglerna måste alltid följas, dessa hittar du här.

Prislista Säsongskort:
Sommarsäsong (1 maj - 30 september): 2 250 kr 
Vintersäsong (1 oktober - 30 april): 3 150 kr
Helår: 4 750 kr 

Vill du hyra vårt ridhus eller utomhusbana? 
500 kr/timme
2 000 kr/halvdag
3 000 kr/heldag
5 000 kr/hel helg
Alla priser är inklusive 6 % moms.

Kontakta Larissa Tandari för bokning av ridhus/ridbana/ansökan om anläggningskort, samt för övrig information om nyttjande av anläggningen.
E-post: larissa.tandari@skonaback.se/Telefon: 070-401 00 20


Låna hinder till er hopptävling!

Vi lånar ut våra fina "Skönabäck"- och "HästRehab"-hinder till era hopptävlingar. 
Om ni vill låna dem, uppskattar vi om ni själva arrangerar hämtning och återlämning. Är detta inte möjligt kan eventuell transport dock vid behov arrangeras efter överenskommelse.

Välkommen att höra av er till Larissa Tandari för att boka: 0704 010 020 eller larissa.tandari@skonaback.se.