Om Skönabäcks verksamhet

Skönabäcks verksamhet består av hästsport, hästrehab, uthyrning av boenden, stall & lokaler, jakt & fiske samt växtodling. Fastigheten har en geografiskt mycket attraktiv placering med närhet till de flesta större städer och flygplatser i södra Sverige. På Skönabäck finns många vackra byggnader med anor från tidigt 1800-tal. Dessa omsluts av en fantastisk miljö bestående av både vatten, åker och skog. Skönabäcks huvudbyggnad återfinns i Skönabäcks logotype, en fantastisk byggnad som funnits där som ett landmärke i mer än 200 år. All utveckling och investering genomförs med lång horisont och en tro på framtiden. Detta ger en kvalitet och långsiktighet som genomsyrar hela företaget och dess verksamhet.

HästRehab

Sommaren 2017 öppnades portarna för ett hästrehabiliteringscenter på Skönabäck. Rehabet är utrustat med bland annat: Vattenband, Skrittband, Therapeutic Spa, Vibrationsgolv och Solarium. Knutet till vårt rehab finns en mängd specialister och målsättningen är att snabba upp rehabiliteringstiden, så att hästar som lämnas till Skönabäcks HästRehab snabbare kommer igång med träning och tävling igen. Rehabet funkar också utmärkt för kompletterande träning. Skönabäck HästRehab välkomnar alla dicipliner såsom hopp, dressyr, western, trav, galopp etc. Såväl tävlingshästar som hobbyhästar är välkomna för professionell rehabilitering. Driften av HästRehab by Skönabäck Sweden är sedan den 1/9 2019 uthyrt till Lisa Svedberg på Svedhorse AB. Lisa har varit med när HästRehab öppnades i 2017 och fortsätter driva HästRehab på samma professionella och kunniga sätt som kunderna är vana vid sedan tidigare.

HästSport

Skönabäck HästSport erbjuder en högklassig anläggning för träning av hästar på hög nivå, i första hand inom hoppning, dressyr och trav. Ett ridhus med intilliggande uteridbana, båda med fibersand, ger bästa möjligheter för träning året om. Hopp- och dressyrtävlingar samt Pay & Jump/Pay & Ride, clinics och kurser arrangeras på anläggningen. Vi hyr gärna ut ridhuset och anläggningen för dina event, kurser eller tävlingar. Kontakta oss för mer info och bokning: info@skonaback.se.

Fastighet & Uthyrning

På Skönabäck finns det 11 lägenheter/hus för uthyrning. En underbar miljö att bo i kombinerat med en hög standard gör att våra boenden är väldigt attraktiva och omtyckta. Skönabäck är centralt beläget i Skåne med pendlingsavstånd till de flesta större städer i regionen. Professionella hästverksamheter erbjuds att hyra boxar eller hela stall på anläggningen. Det finns drygt 70 hästboxar för uthyrning och fantastiska möjligheter att bedriva sin hästverksamhet utifrån individuella förutsättningar.

Växtodling

Skönabäck består av ca 320 hektar åkermark, väl samlad runt gårdens driftscenter. Till detta finns en modern spannmålsanläggning byggd 2008 som klarar av att torka och lagra alla grödor som produceras på fälten. Växtodlingen är sedan år 2016 utarrenderad till extern part.

Skog & Jakt

Skönabäck består av cirka 80 hektar skog. Delar av skogen befinner sig i ett naturvårdsområde med en fantastisk artrikedom, som dessutom inkluderar sjön Borgasjön som bildades i början av 1800-talet. Besök gärna våra trevliga markerade promenadslingor. Skogen på Skönabäck är av karaktären ”blandskog” vilket innebär att det finns partier med både barr- och lövskog som tillsammans skapar fantastiska miljöer för växter, djur och människor att vistas i. Skogsbruk och jakt bedrivs med stor hänsyn till den unika mångfald och de naturvärden som finns på Skönabäck. 

Skönabäck grundstenar

Kärnvärden
Långsiktighet, Kvalitet, Framtidstro

Affärside
Skönabäck bedriver affärsverksamhet inom växtodling, skog och jakt, fastigheter, samt häst. Inom alla affärsgrenar skall företaget leverera produkter som kännetecknas av att ha god kvalitet och vara prisvärda.

Vision
Utveckla och förädla verksamheten på Skönabäck till gagn för kunder, medarbetare, samhälle och ägare.

Ladda ner PDF med mer info