Hyresgäster

Nedan hittar ni lite mer information om de hästföretag som är verksamma på Skönabäck. Kontakta gärna någon av nedanstående för professionell hjälp med din häst.

Jemi Racing

Jemi Racing tränar och tävlar i trav och monté sedan många år tillbaka. Företaget drivs av proffstränaren Mikael "Micke" Pilenberg. och hans fru Jessica.

Deras affärsidé är att träna fram travhästar till de största loppen så att hästägarna får valuta för sina pengar.  Makarna jobbar för att hålla hög kvalité och hela tiden utveckla verksamheten.

Micke och Jessica beskriver att deras framgång kommer av att de kompletterar varandra väldigt bra i den dagliga skötseln och träningen av hästarna. De ger hästarna individuell skötsel och träning för att få ut det mesta av varje individ. Båda två har tidigare utfört elitidrott och mycket av deras idéer kommer därifrån. Makarna framhäver vikten av att både dom själva och hästarna ska ha roligt när dom tränar.

Jemi Racing tog beslutet att flytta till Skönabäck för att kunna fortsätta utveckla verksamheten. Båda två berättar att det finns bra träningsmöjligheter, fina stallar och hagar. Framförallt tycker paret att det känns positivt att anläggningen vill utvecklas tillsammans med sina hyresgäster.

Kontakt

Jemi Racing HB
Mikael Pilenberg
0734-453313
micke@jemiracing.se

Susanne Strandqvist

Susanne Strandqvist driver en liten träningsrörelse där hon vill forma unga hästar från början. Susanne kom hösten 2014 hem från USA där hon varit tränare i elva år.

I USA vann hon 2013, som första kvinnliga tränare, Dexter Cup med Celebrity Maserati. Hon tränade även trean i samma lopp, Celebrity Stimulus.

Susanne vill inte ha någon stor träningsrörelse då hon vill ha tid att själv forma hästarna och regelbundet köra alla hästar i jobb. Men med få och unga hästar som hon själv tränar från början är målsättningen att tävla i årgångsloppen.

När det blir dags för tävling kommer hon oftast att använda andra kuskar och då välja en som passar hästen.

Kontakt
Susanne Strandqvist
Mobil: 072-528 11 12
E-post: strandqvist.ss@gmail.com

Svedhorse

Svedhorse ägs och drivs av Lisa Svedberg som har nästan 20 års erfarenhet av att arbeta med hästar på elitnivå. Svedhorse köper in unga talangfulla hopphästar för att utbilda och sälja i framtiden. Kvalité och långsiktighet är viktiga värdegrunder för företaget. Besök gärna www.svedhorse.se eller Svedhorse på Facebook. Svedhorse driver idag sin verksamhet på Skönabäck i ett förstklassigt stall. Det är mycket goda träningsmöjligheter med både inom och utomhus banor på fibersandunderlag. Vilket ger bästa möjlighet för träning av stallets topphästar.

Kontakt
Lisa Svedberg
Mobil: 070-951 68 35

Andrea Show Jumping

Andrea Showjumping Stable drivs av Andrea Persson. Hon tar emot hästar för utbildning, försäljning, träning och tävling.

Kontakt
Andrea Persson
Mobil: 073-568 87 60

Annie Lienau

Utbildning av unghästar och hopphästar. Mer info kommer snart.

Kontakt
Annie Lienau
Mobil: 070-4545166