Hästsportanläggning

Hästsportanläggningen på Skönabäck är välanpassad för hopp -, dressyr - och travhästar. Vi har idag flera professionella ryttare och travtränare som hyresgäster. Gården är centralt belägen i Skåne med närhet till alla större hästarrangemang. På Skönabäck har du som hyresgäst bästa förutsättningar och möjligheter att utveckla din verksamhet. Vi erbjuder en modern anläggning i härlig miljö och med den bästa servicen.

Träningsmöjligheter

Isolerat ridhus 24x72 m, med fibersandunderlag
2007 byggdes Skönabäcks isolerade ridhus. Ridhuset har ett vackert glasparti på ena kortsidan med stort ljusinsläpp och en cafeteria med stora fönster på insidan så att man kan sitta och fika eller äta lunch samtidigt som man följer träningen som pågår inne i ridhuset. I ridhusbyggnaden finns toalett och dusch. Vår hinderpark är stor och vi tillhandahåller allt som en hoppryttare kan tänkas behöva för att träna sina hästar. Dressyrstaket på 60x20 m finns för programträning.

Ridhusunderlaget är högkvalitativt och består av sand blandat med fiber. Under sanden ligger specialtillverkade gummimattor som ser till att materialet alltid ligger på plats. Underlaget sköts av vår personal med kontinuerlig harvning och vattning. Vårt mål är att alltid erbjuda bästa möjliga underlag att rida på.

Hoppbana 30x75 m, med fibersandunderlag
I en naturskön miljö precis i anslutning till ridhuset finns vår uteridbana. Den har samma fina fibersandunderlag som ridhuset och banan är inramad av ett gediget brunt trästaket, med ett domartorn längs ena långsidan.

Dressyrbana 20x40 m, med OTTO-ReiTex-underlag
I utkanten av stallområdet finns en ridbana inramad med ett vitt A staket med det frosttåliga OTTO-ReiTex-materialet. Denna bana används till unghäst- och dressyrträning.

Rakbana för trav
Vår rakbana där travhästarna tränas stod färdig 2013 och är nästan en kilometer lång. Den används för ”snabbjobb”, vilket innebär att travhästarna kan köras där på max fart. Den höga farten tillsammans med max uttag av hästens kapacitet gör att banan måste hållas i perfekt skick med ett slätt och lagom hårt underlag.

Djupsandbana
Vi tillhandahåller en sandbana på 600 meter. Den djupa sanden som banan är uppbyggd av gör att det går tungt för hästen och ger en bra konditionsträning och styrketräning.

Rid-/Körslinga
På Skönabäck finns också en lite längre slinga i skogen på ca en halvmil, perfekt för träning i skritt, trav eller galopp både ridandes eller med sulky. Slingan har ett tjockt lager grus för att våra ryttare och travtränare ska kunna ligga i ett högt tempo och konditionsträna sina hästar.

Ridslingor
Förutom alla träningsbanor nämnda ovan så har vi dessutom en mängd fina ridslingor ute i skog och mark med en natur som är få förunnat att ha tillgång till runt knuten på stallarna!

OBS!
Skogsslinga, rakbana och sandbana på västra sidan om väg 102 får bara nyttjas av våra hyresgäster. En ridslinga på östra sidan i terräng om ca 5 km har preparerats och är nu öppen för våra hyresgäster samt alla med giltigt ridhuskort på anläggningen. All annan ridning är förbjuden, såvida detta inte avtalats med hästansvarig.
Kontakta Larissa Tandari på larissa.tandari@skonaback eller 0704 010 020 för mer info.