HästSport

Ridhus

2007 byggdes Skönabäcks fina ridhus som är hela 24x72 meter stort. Ridhuset har ett fantastiskt vackert glasparti på ena kortsidan som släpper in dagsljus på ett naturligt sätt. Köket i ridhuset har stora glaspartier så att man kan sitta och fika eller äta lunch samtidigt som man tittar på pågående träningar. Vår hinderpark är stor och vi tillhandahåller allt som en hoppryttare kan tänkas behöva för att träna sina hästar.

Ridhusunderlaget består av sand blandat med fiber, faktiskt exakt samma material som bland annat används till Stockholm Horse Show i Globen. Under sanden ligger specialtillverkade gummimattor som ser till att materialet alltid ligger på plats där det ska vara. På vintern sprider vi ett specialsalt som håller fukten i fibersanden. Underlaget i ridhuset fylls kontinuerligt på med ny fibersand, detta för att alltid erbjuda bästa möjliga underlag att rida på för våra hyresgäster. Underlaget sköts hela tiden med kontinuerlig harvning och vattning.

Rakbana

Vår rakbana där travhästarna tränas stod färdig 2013 och är nästan en kilometer lång. Den används för ”snabbjobb”, vilket innebär att travhästarna kan köras där på max fart. Den höga farten tillsammans med max uttag av hästens kapacitet gör att banan måste hållas i perfekt skick med ett slätt och lagom hårt underlag.

Sandbana

Vi tillhandahåller en sandbana på 600 meter. Den djupa sanden som banan är uppbyggd av gör att det går tungt för hästen och ger en bra konditionsträning och styrketräning.

Rid-/Körslinga

På Skönabäck finns också en lite längre slinga på ca en halvmil, perfekt för träning i skritt, trav eller galopp både ridandes eller med sulky. Slingan har ett tjockt lager grus för att våra ryttare och travtränare ska kunna ligga i ett högt tempo och konditionsträna sina hästar.

Ridslingor

Förutom alla träningsbanor nämnda ovan så har vi dessutom en mängd fantastiska ridslingor ute i naturen med en natur som är få förunnat att ha tillgång till runt knuten på stallarna!

Anläggningen på Skönabäck är väl anpassad för hopp -, dressyr - och travhästar och vi har idag flera professionella ryttare och travtränare som hyresgäster. Gården är centralt lokaliserad i Skåne med närhet till alla större hästarrangemang.

På Skönabäck har du som hyresgäst de bästa förutsättningar och möjligheter att utveckla din verksamhet. Skönabäck kan erbjuda dig en modern anläggning och det bästa omhändertagandet.

Vi jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla verksamheten och vill att våra hyresgäster ska trivas i en bra miljö anpassad för hästar.

Vår anläggning erbjuder:
Ridhus 72x24 med fibersand
Ridbana med fibersand 60x30
Ridbana 20x40
Skrittmaskin för 8 hästar
Skogsslinga 5 km.
Sandbana 600 meter
Rakbana 1 000 meter

Vid intresse eller frågor kontakta:
Susanne Nord på 073-746 48 88